Youtube

Rab stream TV

dr.sc. nikola babić “Zašto je teško oprostiti sebi – primjer ovisnosti“

U kongresnoj dvorani hotela Padova 28. rujan održano je prvo u nizu predavanja „VJERA I ZNANOST“ na temu: Zašto je teško oprostiti sebi – primjer ovisnosti“ gdje je svoje predavanje izlagao dr.sc. Nikola Babić, klinički psiholog bolnice Insula u Kamporu na otoku Rabu.

prof.dr.sc. igor kanižaj

“Kako voditi djecu i mlade kroz izazove društvenih mreža i interneta”

Predavanje prof. dr. sc. Igora Kanižaja održano 26. listopada u kongresnoj dvorani hotela Padove na temu: „Kako voditi djecu i mlade kroz izazove društvenih mreža i interneta“.

Prof. dr. sc. Igora Kanižaj je rekao kako znanost i vjera nisu nespojive, ponekad znanstveno i racionalno ne dobiješ odgovor ali kad izgubiš svaku nadu kroz vjeru se dogodi upravo suprotno.Isto tako dr. Kanižaj smatra da bi bez aktivnosti crkve i vjerskih zajednica, društvo bilo puno siromašnije, a bez molitve ne može se rasti u svjetlu vjere.

dr.sc. božo skoko

“Dobrom komunikacijom gradimo mostove prema ljudima”

Predavanje o vjeri i znanosti na temu “Dobrom komunikacijom gradimo mostove prema ljudima” prof.dr.sc Boža Skoka. Dr. sc. Božo Skoko je profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Jedan je od vodećih hrvatskih stručnjaka za odnose s javnošću, a uz to bavi se istraživanjem idetiteta i imidža država te fenomenom brendiranja.Bivši je novinar i urednik Hrvatske televizije i autor sedam knjiga te više od sedamdeset znanstvenih radova.

Ča vrh arbe 2022

Trinaesti susret pjesnika čakavaca “Ča vrh Arbe” održan u Rabu 25. lipnja 2022. u prostoru Sv. Ivana Evanđeliste.
Ova vrijedna baštinska manifestacija utemeljena je 2009. godine na inicijativu pok. maestra Ljube Stipišića – Delmate, koji je uz ‘Ča vrh Arbe’, pjesničkim susretima ‘Ča pod Perunom’ te ‘Ča uz Jadro’ s istom plemenitom nakanom očuvanja bogatstva čakavskog izraza našega uzmorja, obuhvatila nekoliko čakavskih regija.

VITEŠKI TURNIR RAPSKH SAMOSTRELIČARA

Tradicionalni viteški turnir Rapskih samostreličara povodom blagdana “Velike Gospe ” 15.kolovoza. Organizatori turnira su: grad Rab, TZ grada Raba, Pučko otvoreno učilište Rab, Udruga rapskih samostreličara.

RABSKA FJERA 2002

Film Rapske Ferije snimljen i montiran 2002. godine u produkciji video studio Piloto. Rapska fjera (Rapske Ferije) manifestacija koja je osmišljena i obnovljena na povijesnom uzoru, satkana od emocija, doživljaja i srednjovjekovne priče.

U gostima kod Anđelka Brne

Tradicijsko – folklorni običaji otoka Raba: “U gostima kod Anđelka Brne”. Gospodin Brna, vrstan je svirač „MIHA“ glazbala koie se koristi na otoku Rabu, te je veliki zaljubljenik i poznavatelj narodne nošnje, plesa i pjesama tj. nematerijalne kulturne baštine otoka Raba. Anđelko Brna je i samouki slikar sa posebnim likovnim izražajem koji prolazi iz njegove duše. Svaka njegova slika ima svoju priču, kao što i on sam kaže.

MELINDA DUMITRESCU

Koncert duhovne glazbe “MELINDA DUMITRESCU”, Supetarska Draga 28.06.2020. Na koncertu su nastupale: Melinda Dumitrescu glazbenica iz Rumunjske, poznata kao “Gospina violinistica iz Međugorja”,
Dajana Lupić sa Raba, Danijela Pende rodom iz Novalje, Neli Salković iz Cresa te na klavirskoj pratnji profesorica Doris Kovačić, profesor teorijskih glazbenih predmeta u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci.

SRCEM PROTIV BARIJERA 2022

Plivački maraton za osobe sa invaliditetom “Srcem protiv barijera” poznatiji kao “Krešin maraton” održan je u kolovozu 2022.Maraton je pokrenut prije dvanaest godina, zahvaljujući upornosti, srčanosti i nevjerojatnoj sposobnosti pozitivnog utjecaja na ljude od strane njegovog inicijatora zagrebačkog Rabljanina Krešimira Butkovića.